Thermonem MS 88

BITUMEN NA BAZI ELASTOMERNE SMOLE

Thermonem MS 88

BITUMEN NA BAZI ELASTOMERNE SMOLE MODIFIKOVAN HITROIZOLACIONI MATERIJAL

THERMONEM MS 88 je modifikovani bitumenski aditiv, čist hidroizolacioni materijal na bazi elastomerne smole sa odličnim svojstvima, proizveden najnovijom tehnologijom. On je spreman za upotrebu, otporan na UV zračenje, sjajan i elastičan. Može se hodati na njemu, na njega ne utiču hemikalije od strane ljudi i saobraćajnih vozila. Koristi se kao izolacioni materijal na terasama,krovovima, balkonima i vlažnim prostorijama, industrijskim podovima, betonu, košuljici, gipsu, drvetu. Lako i brzo se
nanosi. Veoma je ekonomičan zbog svoje potrošnje I cene.

NAČIN PRIMENE

PRIPREMA POVRŠINE: Površine za nanošenje treba da budu suve ili blago vlažne. Ne treba ga koristiti u negativnoj izolaciji ili u poplavama koje izgledaju kao da krvare so. Površine na koje treba da bude nanet moraju biti očišćene od svih vrsta slobodnih čestica, prljavštine, rđe,blata itd.
Pod mora biti čvrst, čist i otporan na opterećenja. Jame,segregacijske rupe i pukotine na površinama prethodno aplikacijama na terasama i krovovima, treba da bude kos R-3 cm urađen na dnu zidova i parapeta pre ovoga procesa.
PRIMENA PREMAZA: Kao prajmer, THERMONEM MS 88 je razblažen sa 10% vode. Nanosi se na površinu tvrdom četkom. Očekuje se potpuno sušenje.U aplikacijama na terasama i krovovima, treba napraviti skošenje R-3 cm na dnu zidova i parapeta pre ovog procesa.
PRIMENA: THERMONEM MS 88 je spreman za upotrebu.Međutim, treba ga homogeno izmešati pre nanošenja.Posle grundiranja, THERMONEM MS 88 se nanosi na površinu u 2-3 sloja četkom, valjkom ili pištoljem za farbanje bez razređivanja.
Nanošenje treba vršiti u slojevima vertikalno svaki put i treba sačekati 4 sata između nanošenja slojeva. Preporučuje se upotreba mreže od poliesterskih vlakana između spratova na terasama i krovovima ili spratovima sa visokim rizikom od pucanja. Ne treba ga primenjivati na ekstremnim temperaturama ili u mraznom vremenu.Preporučujemo da aplikacija bude naneta rano ujutru ili kasno uveče kada je prohladno u letnjim mesecima. Treba obratiti pažnju na ispravan i dovoljan nagib na krovovima gde će se vršiti aplikacija, kao i na prisustvo adekvatnih odvoda vode i odsustvo nakupljanja vode na krovu.
POTROŠNJA: 1 – 1,5 KG/m2 (prajmer + 3 sloja).
BOJA: Crna, smeđa, crvena, siva, tamno zelena.
SKLADIŠTENJE: 12 meseci u originalnom, neotvorenom pakovanju, u hladnom i suvom okruženju.

OBLASTI PRIMENE

* U izolaciji krovova, terasa I balkona.
* Na temeljima i spoljašnjim zidovima podruma.
* U vlažnim prostorima.
* Na eksterijeru.
* Na metalnim krovovima, drvetu.
* Na starim bitumenskim problematičnim membranama ili u popravkama.
* Izolacija krovnih oluka I cevi.
* Betonska cev, cigla, metal, drvo, cink gas beton itd.
* Na asfaltnim i betonskim podovima.
* U zaštiti svih vrsta izrađenih betonskih površina ispod zemlje protiv korozije.
* Ne lomi se, ne puca i ne podiže se sa površine.