BORFIREPROOF

Bor mineralne vatrootporne boje

Postojeći malteri na zidovima uzrokuju na tlu sulfate,nitrate i sl. usled padavina ili podzemnih voda.Privlači slanu vodu na zid i akumulira ove soli u svom telu,izazivajući kontinuirano oticanje i eksploziju u malteru i boji.
THERMONEM CAPILLARY PLASTER je specijalni malter proizveden za neponovljivu izolaciju na ovaj način oštećenih zidova.
THERMONEM CAPILLARY PLASTER ima vodoodbojnu strukturu. Zahvaljujući ovoj osobini, čak i ako zid upija vodu,ne dozvoljava da se na površini formira vlaga jer neće prihvatiti vodu zahvaljujući svojoj hidrofobnoj strukturi.Takođe obezbeđuje toplotnu izolaciju zahvaljujući mikro šupljina do 41,1%.Zahvaljujući svojstvu skladištenja soli, sprečava oticanje usled povraćanja soli.
THERMONEM CAPILLARY PLASTER ima paropropusnu strukturu, zahvaljujući ovoj osobini ubrzava sušenje vlažnih zidova i ne sprečava prirodnu razmenu vlage.
PODRUČJA UPOTREBE:
* Posebno u vlažnim sredinama kao što su kupatila i kuhinje.
* U podrumima, bunkerima ili zidovima u kontaktu sa zemljom.
* Na ili ispod nivoa zemlje.
* U svim vrstama stvaranja plikova na boji i gipsu.

NAČIN PRIMENE:
Uništeni malter na površini zida ostrugati mehaničkim metodama do nivoa poda, do najnižeg dela do kojeg se može doći uklanjanjem lajsne, ako je moguće, pa čak i ako je moguće, beton, cigla, gas beton itd. na zidu. Treba ga očistiti struganjem do građevinskog elementa. Pukotine i praznine koje nastanu tokom ovog procesa struganja biće popunjene sa THERMONEM ARF 66 MALTEROM. Za pripremu maltera, 4 L vode pomešati sa džakom maltera od 20 kg, prebacuje se u posudu i pomeša sa mehaničkim mikserom 5-6 minuta. Aplikacija je napravljena u dva sloja.Prvi sloj se povlači gletelicom debljine 5 mm. Drugi sloj se nanosi u debljini od 1-1,5 cm 12 sati nakon nanošenja prvog sloja i površina se zaglađuje. Nanošenje gipsa/boje se vrši nakon 14 dana. Boja koja se koristi mora imati svojstvo disanja.
POTROŠNJA: Sa vrećom od 20 kg za malter debljine 1.5cm može se napraviti oko 2 m2 prostora.
BOJA: Siva.
ROK TRAJANJA: 24 meseca od datuma proizvodnje ako se čuva u originalnom, neotvorenom i neoštećenom pakovanju.
USLOVI ČUVANJA: Čuvati u suvom i hladnom okruženju.Čuvati sa dobro zatvorenim poklopcima za pakovanje.