Thermonem MS 17

SUPER KRISTALIZOVANI SUPER VODONEPROPUSNI MATERIJAL

SUPER KRISTALIZOVANI SUPER VODONEPROPUSNI MATERIJAL
To je jednokomponentni superkristalni proizvod za hidroizolaciju na bazi cementa. Obezbeđuje duboku izolaciju nanošenjem na betonske površine i sa negativne i sa pozitivne strane, stvara kristale reagujući sa česticama kreča zahvaljujući super gelovima u površini na koju se nanosi i prodire duboko u strukturu betona. Može se nanositi na nove i stare betonske površine. Usporava proces hidratacije na nanesenoj površini i smanjuje stvaranje pukotina od skupljanja. Pored hidroizolacije, štiti beton od
korozije i razblaženih hemikalija.
PODRUČJA UPOTREBE
* Za unutrašnju ili spoljašnju hidroizolaciju horizontalnih/vertikalnih podova i zidova.
* U rezervoarima za vodu, otpadnim vodama i drugim rezervoarima za vodu.
* Na betonskim površinama izloženim morskoj vodi.
* Izolacija podruma i podzemnih temelja.
* Unutrašnja ili spoljašnja izolacija posmičnih zidova temelja.
* U kanalima za navodnjavanje i konstrukcijama tunela ili brana.

NAČIN NANOŠENJA
Priprema površine: Površine koje se nanose prethodno treba navlažiti vodom. Proces vlaženja se vrši 2 sata pre početka nanošenja do zasićenja površine, dok se nanošenje radi u letnjim danima, proces vlaženja se nastavlja neposredno pre nanošenja. Ako je površina prethodno vlažna ili mokra, ovaj postupak nije potreban.Površine koje se nanose moraju biti očišćene od stranih materijala kao što su slobodne čestice, ulje, prljavština i blato. Ako postoje segregacije i defekti betona i rupe od šipke, treba ih popraviti sa THERMONEM 66 vodootpornim elastičnim popravkom Malter tako što se prethodno nanese THERMONEM 06 LATEX. U odgovarajuću posudu se sipa 7 L čiste vode, u ovu vodu se polako sipa THERMONEM 17. Tokom ovog procesa,materijal i voda se mešaju mehaničkim mikserom 5-6 minuta dok ne dostigne homogenu konzistenciju kaše koja se može nanositi četkom.
NAČIN NANOŠENJA: Nanošenje se nanosi u tri sloja uz pomoć četke, sa čekanjem 4 sata između slojeva.Aplikaciju treba nanositi u suprotnim smerovima na svakom sloju. Površina treba da bude potpuno pokrivena kada se nanesu tri sloja. Nanošenje ne treba raditi na mrazu i ekstremnim temperaturama, već uveče ili ujutru u letnjim /hladnim sredinama. Ako dođe do mraza u hladnim regionima, pod ili zid treba prethodno zaliti toplom vodom. Ako nanete površine neće biti malterisane sa zadnje strane i ostaju otvorene, treba ih vlažiti u intervalima od 48 sati. Ovaj proces ubrzava očvršćavanje procesa i obezbeđuje uspešniju izolaciju.
POTROŠNJA: 2 – 3 kg/m² (3 sloja nanošenja).
BOJA: Siva.
ROK TRAJANJA: 24 meseca od datuma proizvodnje ako se čuva u originalnom, neotvorenom i neoštećenom pakovanju.